Robot per branche of omgeving

Elke branche en omgeving heeft zijn eigen aandachtsgebieden waarbinnen toepassingen van robots wenselijk zijn. Zeker als het gaat om saai werk, gevaarlijk werk of eentonig werk zijn mensen en organisaties op zoek naar slimme machines en robots om dit werk voor hen te doen. Een andere afweging om robots in te zetten is voor branding, promotie of tijdelijke activiteiten. De functies en taken die we dan graag laten uitvoeren varieert van registreren en informeren tot schoonmaken en helpen met de logistiek.

Huren robots voor retail

Robots in retail

De retail omgeving is sterk in beweging. Internet heeft een grote impact gehad op de manier waarop consumenten zoeken en kopen. Veel bedrijven hebben hiervan geprofiteerd. Nu komen er kansen met robots. Allerhande taken worden aan robots overgedaan. Gelukkig komen deze ontwikkelingen vaak ten goede aan de klantbeleving, de medewerkers en het bedrijf. De hoge internetdichtheid van Nederland en de hoge technologie acceptatie maken dat ons land hierin een sterke rol vervult.

Robot op kantoor

Robots op kantoor

Nu robots slimmer en beter betaalbaar worden is het duidelijk dat bepaalde taken echt beter door robot kunnen worden gedaan dan door mensen. Eenvoudige receptie functies en  schoonmaaktaken zijn hier goede voorbeelden van. Maar het wordt ook duidelijk dat we robots kunnen gebruiken om thuis te zijn en toch op kantoor. Met telepresence toepassingen wordt het leuk en handig om vanuit huis te werken.

Huren robot voor een evenement of beurs

Robots op evenementen en beurzen

De event wereld is sterk in beweging. Er is steeds meer concurrentie om aandacht; een event moet echt onderscheidend zijn tegenwoordig. Robots kunnen hier een rol bij spelen. Ze kunnen mensen ontvangen en ze aanwijzingen geven. Ze kunnen een stand op een beurs bemannen of een presentatie begeleiden. Robots worden zelfs ingezet als co-host op een podium en ze reiken prijzen uit. Alles om de beleving en innovatieve uitstraling te vergroten.

Robots in de zorg

Robots in de zorg

De zorg branche is sterk in beweging. Zowel in cure (ziekenhuizen) en care (verzorgingstehuizen) speelt technologie een grote rol en zijn technologie en robots vaak een deel van de oplossing. Vanuit cliënten en patiënten spelen thema’s als privacy en zelfstandigheid een rol. Vanuit de zorgverleners zijn werkdruk, fysieke belasting en de hoeveelheid administratieve taken de aandachtspunten. Robots kunnen op allerhande gebied bij taken ondersteunen en zorgen dat het persoonlijk contact tussen mensen kan worden verbeterd terwijl kosten omlaag gaan.