Schoonmaakrobot Whiz robot Softbank

Robots die schoonmaken

Robots bieden steeds meer ondersteuning bieden bij schoonmaakwerk. Veel werkzaamheden rond het schoonmaken zijn saai en repeterend. Grote oppervlaktes van uw locatie schoonhouden is echt een robot taak. Uw pand is schoner omdat robots vuile vloeren voorkomen en daarnaast zijn er tegenwoordig desinfectierobots. De robots besparen ook nog eens op water en op schoonmaakmiddelen. Dit is hoe mens en machine elkaar aanvullen in de 21e eeuw!.

Schoonmaakrobot zijn Ideaal voor gebruik in grote receptie omgevingen, event locaties, terminals, gemeentehuizen, ziekenhuizen (hallen en gangen) en de industrie.

Maar waar zijn dan robots die schoonmaken?

Op het vliegveld van Eindhoven werkt een schoonmaakrobot, als sinds 2017. Dit is een zelfstandig functionerende robot die deel uit maakt van de totale schoonmaakdienstverlening. De robot ondersteunt de schoonmaakmedewerkers bij zwaarder en repeterend werk en neemt werk uit handen. Daardoor kunnen de schoonmaakmedewerkers de gebouwgebruikers beter van dienst zijn.

In ziekenhuizen zien we robots de hallen en gangen schoonmaken. In deze grote gebouwen is dat een logische functie. Maar hetzelfde geldt voor vliegvelden en andere openbare ruimtes waar veel mensen naar binnen en naar buiten lopen. Door deze omgevingen continue met robots schoon te houden verspreidt het vuil zich minder door het pand. Maar ook in magazijnen en werkplaatsen is de schoonmaakrobot een uitstekende collega. Of er mensen aanwezig zijn of niet. Of het licht aan is of het is donker. De robot houdt de omgeving schoon en heeft respect voor de mensen in de ruimte. Veiligheid staat voorop.

Robots die schoonmaken