Robot voor bewaking en beveiliging

Bewakingsrobots

Robots bieden steeds meer ondersteuning bij bewaking en beveiliging. Vol continue alert zijn is echt een robot taak. Uw locatie is veiliger doordat de robots nooit pauze houden. Uw beveiligingsmedewerkers richten zich op het bewaken complexe objecten en situaties. Hun robot collega’s doen het saaie werk. Dat is hoe mens en machine elkaar aanvullen! Ook de service verlenende taken van uw bewakers krijgen meer aandacht. Hun sociale taken, cruciaal in hun werk, worden optimaal ingevuld.

Bewaking en beveiliging zien we onder andere bij bedrijventerreinen, winkelcentra en zorginstellingen.

 

 

Maar waar worden dan robots voor bewaking en beveiliging gebruikt?

Bewakingsrobots zijn op allerhande plaatsen steeds meer in gebruik. Dat zien we vooral op rustige plekken zoals in ‘s nachts in magazijnen, op bedrijventerreinen en bouwplaatsen. Ook perimeter beveiliging kan vaak prima door een robot worden overgenomen. Het publiek komt nog niet vaak in aanraking met deze robots. Het is tot op heden beter om in publieke omgevingen met menselijk bewakers te werken.

Vooral in Amerika wordt er momenteel actief gebruikt gemaakt van bewakingsrobots. Met name de Knightscope, zoals de robot heet, lijkt daar populair. Hoewel de robot de ene na de andere PR-misser lijkt te hebben.

bewakingsrobot