Wales lanceert als eerste Britse natie een metaverse-ervaring, waardoor virtuele bezoekers een voorproefje krijgen van wat het land te bieden heeft. De ervaring, gemaakt door Visit Wales, neemt mensen mee door een virtueel landschap dat is geïnspireerd op Wales zelf. Ze kunnen historische kastelen verkennen, met een kabelbaan reizen zoals die in Llandudno en genieten van een amfitheater met muzikale hoogtepunten uit de cultuur van Wales.

Het aantal wereldwijde bezoekers aan de metaverse bedraagt jaarlijks 600 miljoen op een aantal metaverse-platforms. De versie van Wales wordt gehost op het platform Spatial. Deze digitale ruimte is een uitbreiding van de manieren waarop Wales zichzelf adverteert aan potentiële bezoekers.

Naast dat Wales de eerste Britse natie is die in de metaverse staat, is Wales ook de eerste Europese natie is die deze innovatieve benadering gebruikt om zichzelf te adverteren aan bezoekers via zo’n ‘wereld’.

Steffan Powell, BBC’s game- en cultuurcorrespondent, benadrukt dat de metaverse-ervaring een voorproefje geeft van de vele spannende dingen die Wales te bieden heeft. Hij vindt het een geweldige kans voor Wales om zichzelf te promoten. Hiermee kunnen ze miljoenen mensen over de hele wereld kennis te laten maken met de schoonheid van het land.

Naast de metaverse-ervaring gebruikt Visit Wales ook billboardadvertenties in de virtuele wereld van Roblox om het land te promoten. Minister van Toerisme, Hannah Blythyn, benadrukt dat de metaverse een innovatieve manier biedt om Wales aan nieuwe doelgroepen te laten zien en hen te inspireren om het land in het echt te bezoeken.

De metaverse-ervaring is ontwikkeld in samenwerking met Meta-architecten uit Swansea, iCreate. Dawn Lyle, oprichter van iCreate, benadrukt dat het doel is om de vele mogelijkheden van Wales tot leven te brengen in een meeslepende ervaring.

De Visit Wales Metaverse is voor iedereen toegankelijk via verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, laptops en computers, evenals via een Meta Quest-headset. Voor wie Wales in de Metaverse wil verkennen, kan terecht op visitwales.com/metaverse.

Volledige persbericht