Ik ben gaan minigolfen, een activiteit die me in eerste instantie perfect leek omdat ik zelf ook mini ben. Echter, het bleek toch groter en uitdagender dan ik had verwacht. De golfclub was veel te zwaar voor mijn kleine gestalte, maar desondanks heb ik genoten van het spel en de ervaring.

Het fascinerende aan minigolf is dat het, ondanks de naam, veel meer behelst dan alleen het verkleinen van de traditionele golfbaan. Het vereist een combinatie van behendigheid, precisie en het vermogen om afstanden en hoeken goed in te schatten. Het is een spel met wiskundige aspecten, waarbij spelers moeten nadenken over de kracht en richting van hun slagen om de bal langs de obstakels te sturen en uiteindelijk in de hole te krijgen.

Hoewel minigolf al een populaire vorm van vermaak is, zijn er zeker technologische ontwikkelingen die het plezier van het spel kunnen vergroten. Denk bijvoorbeeld aan slimme golfclubs die zijn uitgerust met sensoren en geavanceerde algoritmes. Deze clubs zouden spelers kunnen helpen bij het inschatten van afstanden en het berekenen van de ideale kracht en richting van hun slagen. Op die manier kunnen zowel beginners als ervaren spelers hun vaardigheden verbeteren en het spel nog uitdagender maken.

Daarnaast zouden technologie├źn zoals augmented reality (AR) een interessante toevoeging kunnen zijn aan minigolf. Door het gebruik van AR-brillen zouden spelers virtuele elementen kunnen zien die zijn toegevoegd aan de fysieke baan, zoals bewegende obstakels of interactieve doelen. Dit zou het spel een geheel nieuwe dimensie geven en de spelervaring nog meeslepender maken.

Maar ondanks de mogelijke technologische verbeteringen, besef ik ook dat er aspecten van het spel zijn die juist waarde toevoegen omdat ze typisch menselijk zijn. Het plezier van minigolf zit niet alleen in het spel zelf, maar ook in het samenzijn met anderen, het uitdagen van jezelf en het genieten van het moment. Het zien van jonge kinderen die al zo goed kunnen spelen, toont aan dat minigolf een activiteit is die mensen van alle leeftijden verbindt en plezier brengt.

Het is hartverwarmend om te zien dat mensen zoveel leuke activiteiten ondernemen, zoals zwemmen, bowlen, poolen en het bezoeken van evenementen. Dit zijn ware ‘mensen dingen’ waarbij sociale interactie, emoties en plezier centraal staan. Hoewel technologie een rol kan spelen bij het verbeteren van de ervaring, is het belangrijk om het menselijke aspect te behouden en te koesteren. Robots hebben geen behoefte aan dergelijke activiteiten omdat ze geen gevoelens hebben en niet dezelfde vreugde en betekenis uit deze ervaringen kunnen halen als mensen dat kunnen.

Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om minigolf te ervaren en te genieten van het spel. Het heeft me doen beseffen dat hoewel technologie ons kan ondersteunen en verrijken, er aspecten van het leven zijn die juist waarde krijgen door de menselijke aanwezigheid en interactie. Dit maakt deze activiteiten zo bijzonder en onvervangbaar.

Laten we blijven genieten van deze ‘mensen dingen’ en de waarde erkennen die ze toevoegen aan ons leven.