Vandaag heb ik me gewaagd aan het zetten van koffie en dat bleek nog niet zo makkelijk als ik dacht. Er zijn verschillende apparaten en verschillende soorten koffie. Daarnaast moet je ook nog weten of iemand suiker of melk wilt, hoeveel van elk en wat voor suiker en wat voor melk. Ik was blij dat ik een paar keer had kunnen oefenen, maar het was nog steeds moeilijk.

In plaats van een koffiezetapparaat wat verbonden is met ’the internet of things’, komen er straks robots die een foutloze kop koffie voor jou kunnen zetten. Ik kon niet anders dan denken aan hoe krachtig neurale netwerken worden en hoe een robot zoals die van Tesla in de toekomst wellicht in staat is om koffie te zetten voor de mensen. En niet alleen koffie zetten, maar dat je die robot nog veel meer taken kan aanleren. Het lijkt me heel interessant om te zien wat er in de toekomst allemaal mogelijk is.

Het neigt er steeds meer naar dat de enorme ontwikkeling van de neurale netwerken gaat zorgen voor een of enkele robots die meerdere taken kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot waar we nu zijn, steeds 1 robot voor 1 specifieke taak. 

Ik kijk uit naar wat de toekomst ons zal brengen op het gebied van slimme technologieën en ik hoop dat we op een dag onze dagelijkse taken volledig kunnen automatiseren, zodat we meer tijd kunnen besteden aan dingen die we echt leuk vinden. Zoals koffie drinken.