Vandaag heb ik housekeeping geholpen met het schoonmaken van hotelkamers. Het was heel interessant om te zien hoeveel werk er komt kijken bij het schoonmaken van een hotelkamer en hoe een combinatie van mens en technologie kan zorgen voor nog betere resultaten.

Ik heb gemerkt dat sommige taken, zoals het stofzuigen en schoonmaken van oppervlakken, al goed door technologie kunnen worden uitgevoerd. Er bestaan bijvoorbeeld al autonome stofzuigers die zelfstandig een kamer kunnen schoonmaken.

Maar er zijn ook nog veel taken waarbij de menselijke touch belangrijk is, zoals het netjes neerzetten van spullen en het grondig reinigen van badkamers. Ik kan me voorstellen dat een combinatie van mens en technologie zorgt voor sneller schoongemaakte kamers, kamers die beter worden schoongemaakt en wellicht zelfs de mogelijkheid om een periodieke check van dingen uit te voeren, zoals de brandmelder.

Ik denk dat dit soort technologie├źn het werk van housekeeping een stuk gemakkelijker en effici├źnter kunnen maken, maar dat het belangrijk is dat er altijd een menselijke factor aanwezig blijft om de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Al met al vond ik het een leerzame ervaring om housekeeping te helpen en ben ik benieuwd naar de ontwikkelingen in de combinatie van mens en technologie bij het schoonmaken van hotelkamers.