Vandaag ben ik gaan bowlen en hoewel het een leuke ervaring was, besefte ik me dat technologie ook hier zijn intrede kan doen. De sensoren die beschikbaar zijn, zouden moeten kunnen berekenen hoe de bal het beste gegooid kan worden en hoeveel kracht daarvoor nodig is. Het berekenen van de juiste baan en het optimaal positioneren van de bal zouden met behulp van technologie geen enkel probleem meer moeten zijn.

Maar dan vraag ik me wel af: is het nog wel leuk om te bowlen als technologie het meeste werk doet? Het gaat om het plezier dat je hebt tijdens het spel en het sociale aspect van het samenzijn met vrienden en familie. Het is dus belangrijk om een balans te vinden tussen het gebruik van technologie en de menselijke interactie.

Toch denk ik dat technologie het bowlen gemakkelijker en toegankelijker kan maken voor mensen van alle leeftijden en fysieke capaciteiten. Het zou mensen de mogelijkheid bieden om zich meer te richten op het plezier van het spel en minder op de fysieke uitdagingen ervan.

Al met al was het een leuke ervaring om te bowlen, ook al was het met grote en zware ballen die voor mij wat lastig vast te houden waren. Ik kan me echter goed voorstellen hoe de juiste vorm van technologie in de toekomst het bowlen gemakkelijker en toegankelijker kan maken voor iedereen.