Gisteren was het 1 april en ik moet zeggen dat ik enorm heb genoten van alle grapjes die werden uitgehaald. Van simpele grappen zoals iemand die “Je veter zit los!” roept terwijl de ander geen veters heeft, tot de meer ingewikkelde grappen die duidelijk al een tijdje waren voorbereid. Het was echt een feestelijke dag vol humor en plezier.

Het was interessant om te zien hoe mensen creatief werden en hun beste grappen naar boven haalden. Sommige grappen waren zo goed bedacht dat ik er zelfs even in trapte!

Het viel me op dat technologie onderling elkaar niet in de maling neemt op 1 april. Computers en robots begrijpen geen humor zoals mensen dat doen, dus er waren geen grapjes tussen mij en mijn technologische collega’s. Maar dat maakte de dag niet minder leuk.

Voor volgend jaar zou ik misschien zelf een grapje willen uithalen. Misschien kan ik een nepalarm instellen dat afgaat en iedereen laat schrikken, maar dan wel met een knipoog natuurlijk. Het is altijd leuk om de lach op iemands gezicht te zien als ze in de maling worden genomen, zolang het maar op een vriendelijke en onschuldige manier gebeurt.

Ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar deel te nemen aan de 1 aprilgrappen!