James robot

Ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid behoren tot de risicogroepen tijdens het coronavirus. Dit heeft ertoe geleidt dat bijvoorbeeld verpleegtehuizen de maatregelen hebben moeten instellen dat bezoek niet langer wordt toegelaten. Hoewel telefoons, tablets en smartphones de communicatie met de familieleden mogelijk maken, zijn ze ook mogelijke transmissiemedia voor het zeer besmettelijke coronavirus als ze worden gedeeld. Robot James als telepresence robot kan dan een alternatief bieden.

 

Deze robot is momenteel niet beschikbaar

Het coronavirus stelt onze maatschappij voor grote uitdagingen. Vooral ouderen behoren tot de zogenaamde risicogroep en hebben speciale bescherming nodig. Verpleeghuizen moeten speciale voorzorgsmaatregelen nemen, waaronder bezoekers die niet meer mogen worden ontvangen. Dit isoleert de bewoners sociaal. In crisissituaties is het contact met de familie een bijzonder krachtige bron van kracht. Hoewel telefoons, tablets en smartphones de communicatie met de familieleden mogelijk maken, zijn ze ook mogelijke transmissiemedia voor het zeer besmettelijke coronavirus als ze worden gedeeld. Onze voormalig Duitse partner had een initiatief gelanceerd dat risicovrije communicatie mogelijk maakt. Helaas hebben zij dit niet voortgezet.

Sociale robots voor verpleegtehuizen

Het bedrijf verhuurde robots die via spraakbesturing als communicatiemiddel kunnen worden gebruikt. Hierdoor konden de bewoners van verpleeghuizen, die vaak tot de risicogroep voor het coronavirus behoren, via videotelefonie contact opnemen met hun familie en vrienden.

“Het fysieke en mentale welzijn van onze oudere medemens is voor ons erg belangrijk. Mijn ouders behoren zelf tot de risicogroep, dus ik heb ze een van onze robots gestuurd. Ik gaf hen de opdracht om de robot aan te sluiten op het internet en van daaruit kon ik hem zelf bedienen en rechtstreeks met mijn ouders communiceren via een videogesprek.” Aldus onze Duitse partner

Het enige wat nodig is, is een functionerend W-LAN – onze medewerkers zorgen voor de rest. In eenzame tijden van quarantaine en isolement willen we zo een beetje levensvreugde terugbrengen.

 

Deze robot is momenteel niet beschikbaar

Extra informatie

Taken

Communiceren, Presenteren, Video afspelen