James robot

Risicovrije communicatie in de zorg 

Ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid behoren tot de risicogroepen tijdens het coronavirus. Dit heeft ertoe geleidt dat bijvoorbeeld verpleegtehuizen de maatregelen hebben moeten instellen dat bezoek niet langer wordt toegelaten. Hoewel telefoons, tablets en smartphones de communicatie met de familieleden mogelijk maken, zijn ze ook mogelijke transmissiemedia voor het zeer besmettelijke coronavirus als ze worden gedeeld. Robot James als telepresence robot kan dan een alternatief bieden.

Communicatie met behulp van robottechnologie

Het coronavirus stelt onze maatschappij voor grote uitdagingen. Vooral ouderen behoren tot de zogenaamde risicogroep en hebben speciale bescherming nodig. Verpleeghuizen moeten speciale voorzorgsmaatregelen nemen, waaronder bezoekers die niet meer mogen worden ontvangen. Dit isoleert de bewoners sociaal. In crisissituaties is het contact met de familie een bijzonder krachtige bron van kracht. Hoewel telefoons, tablets en smartphones de communicatie met de familieleden mogelijk maken, zijn ze ook mogelijke transmissiemedia voor het zeer besmettelijke coronavirus als ze worden gedeeld. Onze Duitse partner, gevestigd in Frankfurt am Main, heeft een initiatief gelanceerd dat risicovrije communicatie mogelijk maakt. En dat is nu ook voor Nederland en België beschikbaar.

Sociale robots voor verpleegtehuizen

Het bedrijf verhuurt robots die via spraakbesturing als communicatiemiddel kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen de bewoners van verpleeghuizen, die vaak tot de risicogroep voor het coronavirus behoren, via videotelefonie contact opnemen met hun familie en vrienden.

“Het fysieke en mentale welzijn van onze oudere medemens is voor ons erg belangrijk. Mijn ouders behoren zelf tot de risicogroep, dus ik heb ze een van onze robots gestuurd. Ik gaf hen de opdracht om de robot aan te sluiten op het internet en van daaruit kon ik hem zelf bedienen en rechtstreeks met mijn ouders communiceren via een videogesprek.” Aldus onze Duitse partner

Het enige wat nodig is, is een functionerend W-LAN – onze medewerkers zorgen voor de rest. In eenzame tijden van quarantaine en isolement willen we zo een beetje levensvreugde terugbrengen.

Eigenschappen James Robot

 • Videotelefonie & Telefonie via Facebook Messenger
 • Kan verbinding maken met andere slimme apparaten die via WLAN zijn aangesloten.
 • HD-scherm 10 inch
 • 2 Geïntegreerde luidsprekers 5W
 • Maakt draadloos opladen mogelijk
 • Levensduur van de batterij 9 uur

De applicatie is voorgeprogrammeerd zodat de functies van de robot beperkt blijven tot videotelefonie via Facebook Messenger.

Voorwaarden voor een succesvolle uitvoering van de toepassing

 • Een WIFI-aansluiting voor de robot (geen WPA2 Enterprise)
 • Een stopcontact voor de oplader van de robot
 • Een Facebook-account van het verpleegtehuis gekoppeld aan Facebook Messenger
 • De bellers moeten “vrienden” zijn met dit account om de gesprekken te kunnen doorverbinden.
 • Een werknemer moet de inkomende oproepen op het aanraakscherm beantwoorden. Of hij kan ook een uitgaand gesprek voeren als het gewenste contact al in de oproeplijst staat.
 • Een medewerker die dagelijks de status van James controleert en onze operationele contactpersoon is.
 • De batterij moet elke 8 uur worden opgeladen.
 • De operator dient een iPad of Android-tablet in huis hebben als deze persoon de robot moet besturen.

Aangezien wij uw gebouw niet mogen betreden, moet u de robot bij ons magazijn of in de showroom ophalen. De minimale huurperiode is 3 maanden EUR 25,- per dag.

Extra informatie

Taken

Communiceren, Presenteren, Video afspelen